Qi gong voor de vrouw

Ontworpen om de vrouwelijke gezondheid te bevorderen

Qi gong voor de vrouw of nu zi qi gong is een combinatie van beweging en zelfmassage. Er wordt vooral ingewerkt op de thorax, borsten en buik. Door vooraf specifieke opwarmingsoefeningen te doen (uit de nei yang gong), zal alles in het lichaam beter stromen en wordt het lichaam ontvankelijker voor de zelfmassages. Deze zullen vooral inwerken op de vrouwelijke geslachtsorganen, maar ook op het loslaten van emoties.

Dr. Liu ya fei

Is de dochter van de grootmeester Liu Gui Zhe en directrice van één van de grootste centrums voor medische qi gong in China. In dit ziekenhuis worden patiënten van over de hele wereld behandelt met medische qi gong. Er wordt daar ook heel wat wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van qi gong op de gezondheid. De vorm die zij beoefend heet nei Yang Gong, dit komt voort uit de daoyin stroming. Achteraf ontwikkelde zij de qi gong voor de vrouw.

Voor wie?

Voor alle vrouwen! Het kan zowel preventief gebruikt worden, als wanneer er al een symptoom is. Bijvoorbeeld: pijnlijke menstruatie. Het wordt zeker aangeraden in het kader van fertiliteitsproblemen of stoornissen in de hormonenbalans.