Voorbereiding op de bevalling

De bevalling is een zeer intens proces dat samengaat met veel emoties en pijn. Bij sommige personen kan dit gepaard gaan met angst of stress (bijvoorbeeld door controleverlies van het lichaam, of angst voor het onbekende). Het is bewezen dat wanneer vrouwen goed voorbereid zijn op de bevalling, er een grotere kans is dat deze vlotter verloopt.

De traditionele Chinese geneeskunde heeft een andere kijk op de gezondheid, maar ook het hele menszijn. Het biedt ons verschillende tools aan die we kunnen gebruiken tijdens de arbeid en bevalling, om dit natuurlijk proces te bevorderen. Er bestaan verschillende drukpunten die gebruikt kunnen worden om te helpen bij bevallingspijn, betere weeën te bekomen en om mentale rust te creëren. Daarnaast zijn er ook meerdere bewegingen en ademhalingstechnieken die kunnen helpen, deze vinden hun oorsprong in de Qi Gong (een oosterse bewegingsleer).

Mijn doel is ook om de partners of andere personen die bij de bevalling zullen zijn tools te kunnen geven om beter de arbeid te kunnen helpen ondersteunen.

Voor een goede voorbereiding op de bevalling is het essentieel om ook voldoende kennis te hebben over wat er gaan gebeuren, daarom raad ik ook aan om tijdens de zwangerschap al contact te hebben met een vroedvrouw die kan helpen met deze voorbereiding.

Daarnaast kan het ook zinvol zijn om het lichaam ook met acupunctuur voor te bereiden op de bevalling.

Interesse? Meer info? Aarzel niet om te bellen of een mailtje te sturen!

E-mail: info@acupunctureforwomen.be
Telefoon: 0498 02 03 85