Therapeutische groep

Voor wie?

Alle vrouwen. Meer specifiek: menstruatiepijn of andere cyclus stoornissen, endometriose, fertiliteitsproblemen, herstel na bevalling, miskraam of abortus, zwangerschap (met soms lichte aanpassing van bewegingen), menopauze.

Wat?

Met therapeutische groep bedoel ik een groep vrouwen die samenkomen met min of meer de zelfde redenen. Het is belangrijk dat dit met de zelfde personen doorgaat, om een vertrouwensband te creëren. Het tweede belangrijk aspect is dat de sessies regelmatig doorgaan, zodat er echt op het probleem kan gewerkt worden.

Doel?

-Enkele basisprincipes uit de Chinese geneeskunde leren kennen
-Levensstijl tips kennen die de vrouwelijke gezondheid kunnen bevorderen
-De volledige reeks oefeningen uit de qi gong voor de vrouw kennen, om het zelf thuis te kunnen toepassen
-De opwarming uit de nei yang gong leren

De korte versie

Voor de korte reeks voorzie ik 4 sessies van 2 uur. Per sessie gaan we ons onderdompelen in een andere fase van de menstruatiecyclus. De bedoeling is om zich vooral te focussen op de qi gong en zelfmassage oefeningen, zodat ze thuis herhaald kunnen worden.

De lange versie

groepsacupunctuur op muziek

Om deel te nemen aan de groep vraag ik een inzet van 3 maand. Meestal zijn er 3 cyclussen nodig om een aanzienlijke verbetering op te merken bij menstruatiestoornissen. Zo kunnen we actief werken aan de klachten door elkaar elke week op een sessie te zien. Ideaal gezien ook door deze thuis verder toe te passen.

Tijdens deze reeks zullen er ook groepsacupunctuur sessies voorzien worden. Hierbij is het aangeraden dat jullie eerst een privé-sessie acupunctuur bij mij voorzien, zodat ik op specifiekere acupunctuurpunten per persoon kan werken, volgens de eigen noden en fase in de cyclus. Voor de personen die niet op hun gemak zijn bij acupunctuur, is het niet verplicht. Er kan ook bijvoorbeeld ook enkel oor acupunctuur gedaan worden, of slechts één of twee naaldjes geplaatst worden.

De verdeling tussen acupunctuursessies en qi gong sessies mag met de groep zelf bepaald worden tijdens de eerste sessie.
Er worden 12 sessies van 2u voorzien over een periode van 3 maand.

Prijs

Prijs: zelf te bepalen, volgens je mogelijkheden of inkomen. Er zijn drie prijsklasses.

Interesse?

Aarzel niet om mij te contacteren bij interesse of vragen, dan kan ik jullie op de hoogte houden wanneer een nieuwe reeks van start gaat.
Heb je al een groep? Dan kan ik ook tot bij jullie komen!